09 April 2009

Turism cârciumăresc

Având în vedere că se simte nevoia unei noi postări, am decis să preluăm ideea lui Mişu şi să vă descriem în câteva rânduri locurile noastre preferate de ieşit la o bere în diversele oraşe pe care le-am vizitat ca trupă. O să lăsăm “deschis” acest post pentru viitoarele locaţii care se vor ridica la standardele noastre, evident, elevate.

În Bacău (începem pe plan autohton): localul cel mai frecventat ar fi Subway, cei care l-aţi vizitat cam înţelegeţi de ce: atmosferă faină, muzică bună, servirea promptă (trăiască Milică!); e localul nostru de bază pentru ieşirile de vineri sau alternativa perfectă pentru orele facultative de la şcoală. Cred că are alura sa şi datorită faptului că e cam în gura târgului, ca să zic aşa. Vara mai schimbăm peisajul, de obicei mergem pe insulă şi stăm pe Terasa de pe debarcader, preţurile acceptabile pentru o terasă, priveliştea superbă (loc perfect de văzut apusul) şi briza uşoară oferită de râul Bistriţa o fac să fie o alegere perfectă pentru serile calde, uneori caniculare ale verii. Astea ar fi principalele locaţii, ca alternative recomandăm: Natura, o ceainărie drăguţă cu tot felul de oferte naturiste, trebuie să ştiţi că nu se fumează deloc în interior, dar poţi comanda narghilea. Altă alternativă ar mai fi şi The Stage, nu mă dau aşa de tare în vânt după ăsta, dar e destul de OK, singurele dezavantaje: e plasat prost tare (undeva pe lângă Arena Mall) şi aspectul de hală industrială.

În Botoşani: am vizitat un singur local care ne-a plăcut (nu am avut ocazia să vizităm prea mult), l-am mai menţionat undeva pe aici, se numeşte Laguna, e o combinaţie între o cârciumă şi un pub şi e plasat undeva la baza Teatrului din Botoşani; a fost un loc pe gustul nostru, tipul care servea era foarte de treabă, lăsându-ne să ne punem toate bagajele acolo. Nu prea am ce să descriu, e drăguţ. Sperăm să mai dăm prin Botoşani şi să avem ocazia să analizăm „ofertele” mai atent.

În Braşov: sunt două localuri perfecte pentru un grup mai mare; primul ar fi Britannia, atmosferă tipică de pub, intrarea foarte sinistră printr-un gang şi apoi coborârea la subsol. Tonomatul e o chestie mai rar întâlnită prin zonele noastre, deci ne-a impresionat prezenţa unuia în localul ăsta, dă o tentă mai personală. Al doilea ar fi Music, local mai urban, design plăcut, iar terasa foarte fain amenajată. Mai mult nu prea am ce spune prefer localurile mai puţin trendy. Aş avea şi o alegere mai nostalgică, pentru cei mai vechi din trupă, şi anume Tequila Bowling, local plin de amintiri plăcute, de pe timpul D.O.T.-ului, alegere pur subiectivă. Braşovul are numeroase localuri demne de vizitat, am încercat să le enumăr doar pe cele pentru grupuri mari şi accesibile financiar.

În Suceava: Rynox-ul este piatra de temelie, n-ai fost acolo, n-ai văzut nimic. E mic, îngrămădit, întunecat, poţi tăia fumul de ţigară cu un cuţit şi aproape că i-a provocat Dianei un atac de panică (e claustrofobă mititica). Cafeaua e 1.5 lei, berea valabilă în diverse sortimente, pentru toate gusturile. Şi e singura terasă deschisă încă din primăvară. În La Fierărie poţi mânca alune gratis, poţi să asculţi muzică bună şi e un local cu o atmosferă perfectă pentru o adunare ad-hoc la o bere sau chiar mai multe! Ultimul local ce trebuie menţionat ar fi: Sagra (sau Fire Balls, nu-s lămurit); nu ştiu cum e de obicei acolo, dar în timpul festivalului a fost o alegere perfectă pentru petrecerea de deschidere. Biliard, bowling şi berea mereu rece.

Deocamdată mă rezum la astea, sperăm să se mai adune cu timpul şi să vă putem îndruma spre nişte baruri, cârciumi şi bodegi aprobate, după lungi dezbateri, de comitetul nostru foarte specializat. Pe curând!

1 comment:

Taula said...

hai şi tu în rynox, unde bere-i bună, o stai stai o lună, hai şi tu în rynox
ştiţi nu? mă scuza-ţi dacă sunt afonă din pdv cibernetic.
blagoslovenie de la sucidava